Uudised – oktoober 2015

Meditsiinimeedia lugejauuring 2015: loetuim meditsiinitöötajate väljaanne on Eesti Arst, koheselt järgneb Med24

Meditsiinitöötajate hulgas on loetuim erialane trükiväljaanne Eesti Arst ja veebiväljaanne Med24, selgus Faktum & Ariko poolt läbiviidud meditsiinimeedia lugejauuringust.

Kolmandat korda läbiviidud meditsiinimeedia lugejauuringu eesmärk oli selgitada, millist meditsiinimeediat tarbivad Eesti tervishoiuprofessionaalid. Kokku vastas uuringuankeedile 492 meditsiinivaldkonna inimest.

Meditsiinitöötajatele suunatud väljaannetest oli kõige loetum Eesti Arst, mida loeb 86% sihtrühmast; koheselt järgnes Med24, mida loeb 85% sihtrühmast.

Arstide sihtrühmas oli loetuim erialane trükiväljaanne Eesti Arst, mida loeb 91% sihtrühmast. Loetuim veebiväljaanne oli Med24, mida loeb 82% arstidest.

Eriarstide sihtrühmas oli loetuim väljaanne samuti Eesti Arst, mida loeb 94% eriarstidest; 83% eriarstidest eelistab lugeda erialaseid välismaiseid teadusajakirju veebis; järgneb Med24, mida loeb 82% vastanutest.

Perearstide sihtrühmas oli loetuim väljaanne Perearst, mida loeb 96% perearstidest, teisel kohal oli Med24, mida loeb 89% perearstidest ja kolmandal kohal Eesti Arst, mida loeb 88% vastanutest.

Apteekrite sihtrühmas oli kõige loetum väljaanne Apteeker, mida loeb 79% apteekritest, järgnevad Med24 ja Meditsiiniuudiste paberväljaanne.

Pereõdede sihtrühmas oli loetuim väljaanne Pereõde, mida loeb 93% pereõdedest.

Kuna tegemist on jätku-uuringuga 2013. aastal toimunud samalaadsele uuringule, siis saab välja tuua ka kahe aasta jooksul toimunud muutusi. Kõige rohkem on kahe aasta jooksul kasvatanud püsilugejate arvu Eesti Arst (+41%) ja Med24 (+21%).

Veebiväljaannetest on kasvatanud edumaad Med24, mida loeb 85% vastajaist, Eesti Arsti veebiväljaannet loeb 63% ja Meditsiiniuudiste veebiväljaannet 41%.

Uuringu viis läbi Faktum & Ariko, uuringu tellija oli Celsius Healthcare. Uuring toimus veebiküsitluse vormis 41.-42. nädalal, kokku vastas ankeedile 492 inimest. Meditsiinimeedia lugejauuringu põhjalikum kokkuvõte ilmub lähikuudel Eesti Arstis.